Stichting Myrthe
 
 
Welkom -
Myrthe's Verhaal
Laatste nieuws
Het Fotoboek
Media
Amerika
Therapie
HBOT Nederland
Gastenboek
Actieblad
Nieuwsbrief
De Stichting

 

 
Amerika
   

Ocean Hyperbaric Center

4001 North Ocean Drive
Lauderdale-by-the-Sea, FL 33308
Voice: 954.771.4000
Fax: 954.776.0670
Contact: Richard A. Neubauer, MD - Medical Director
Ginger Neubauer - Public Relations

Hieronder bevinden zich de nieuwe foto's vanuit Amerika
Het is wat moeilijk te zien, maar Myrthe heeft hier allemaal naaldjes in haar rug. Dit heeft Dr. Wang net gedaan. Hij probeert haar een beetje af te leiden met zijn grappige humor.
Als een spinnetje in haar web heeft Myrthe hier de grootste lol met het springen, terwijl de elastieken haar corrigeren. Op deze manier worden verschillende oefeningen gedaan met zitten en staan. Naar links en rechts. Naar voren en achteren. Soms op ťťn been, dan weer met beide benen. Het TheraSuit zorgt voor de ondersteuning van haar lichaam en het maken van een juiste beweging. Hier heeft Myrthe de cap met elastieken nog niet op. Deze ondersteunt haar hoofd, zodat ze een betere balans heeft. Het verbeteren van die balans is op het moment haar grootste uitdaging.
Myrthe zittend in "de spider". Van links naar rechts om haar (hoofd)balans te verbeteren. Het TheraSuit helpt haar hierbij.
Een oefening op de peanut-bal. Deze doen we al enkele jaren. Het verschil is het Thera-Suit. Hierdoor heeft onze "bionicle girl" meer mogelijkheden.
Leren zitten en staan. Ook hier helpen de elastieken van het pak om het juiste gevoel te geven in de spieren van de benen. Hulpjes voor de quadriceps en hamstrings
Myrthe in de Universal Exercise Unit (de apenkooi) . Met een katrolsysteem waar gewichten aanhangen oefent Myrthe alleen haar schouder. Ze heeft ook een 'splint' om, zodat ze niet stiekem haar elleboog kan buigen en haar onderarm een hulpje wordt. De rest van haar lichaam wordt zoveel mogelijk immobiel gemaakt. Op geen enkele wijze helpt dan een ander lichaamsdeel . Dit maakt deze therapie bijzonder. Later wordt er, net als op haar benen, nog een zak van 5 kg op haar andere arm gelegd, zodat deze ook geen ondersteuning meer kan bieden.
Het TheraSuit is net aangetrokken. Even kijken of alles goed zit. Gelijk een mooi moment om even het staan te oefenen.
Dit is het mooiste wat er is. Lekker hard schommelen in een horizontale stand. Voor Myrthe veel lol en tegelijk een hele belangrijke oefening om haar hoofdbalans te verbeteren. Myrthe spant namelijk haar nekspieren hier flink aan. Het vlieggevoel om je te verplaatsen in de ruimte is ook mooi meegenomen. Een oefening voor elke dag. Nuttig, maar vooral ook heel erg leuk.
De stoute lach van Myrthe. Hierbij droom je weg: "Waarom was ik ook alweer hier?"
Hieronder bevinden zich de eerdere uitgebrachte foto's
Corine en Myrthe kijken elkaar lachend aan op Schiphol. Een bijzonder moment. Hoe zal je bij terugkomst op Schiphol zijn?
In het vliegtuig was het bepaald niet ruim. Maar goed dat Myrthe nog klein is en wij ook niet al te groot. Later zou Justin een stoel naar voren gaan zitten. Hierdoor was er voldoende ruimte. Toch is het een hele zit. Meer dan 10 uur in de lucht. Het ging echter heel erg goed.
Tristan en Marijn is het gelukt om tijdens de vlucht van meer dan 10 uur, zeker 8 uur op de gameboy te spelen. Een wereldprestatie. Wij waren al lang blij dat ze zich zo lang konden vermaken. Normaal hadden we ze al 20 keer laten stoppen. Nu lieten we het maar zo. Zij gelukkig en wij ook.
Ons eerste onderkomen was een Budget Inn. Het was duidelijk "budget" van binnen, maar niet wat prijs betreft. Ramen waren kapot. Het interieur had zijn beste tijd gehad. In de gootsteen durfden we niet eens te kijken. Het zal jullie niet verbazen, dat we daar maar een paar dagen geweest zijn.
Voor het eerst op het strand van de Atlantische Oceaan met een gevonden kokosnoot. Na twee regendagen was het op dat moment niet echt warm. Het ziet er ook wat verlaten uit.
Corine met Myrthe op het strand. Dit was op ťťn van de eerste dagen. We waren nog niet begonnen met de therapie. Ze zien er ook nog een beetje bleekjes uit.
Het Ocean Medical Center. Het gebouw bestaat uit verschillende verdiepingen, waar verschillende therapieŽn worden gegeven. De begane grond is helemaal bedoeld voor de hyperbare zuurstof behandelingen.
Justin, Marijn en Tristan staan voor de ingang van het Ocean Medical Center.
Vlak achter de ingang bevindt zich de wachtruimte van het OHNC . Om 7 uur 's morgens is het nog rustig. Overdag is het hier vaak gezellig vol met mensen. Van de inrichting moet je houden. Het is een beetje kitscherig.
Een overzicht van de hyperbare zuurstofkamers. Er zijn twee soorten: Het witte "onderzeeŽrtje" en de blauwe doorzichtige "cilinder" . In de eerste kun je samen met je kind. In de tweede kun je alleen. Daarin kun je ook alleen maar liggen. Op het moment van de foto stonden er 14. Inmiddels zijn het er 12. De middelste twee hebben ze weggehaald. Daardoor is het wat minder rommelig en is er wat meer ruimte. Zoals je ziet hangt er bepaald geen klinische sfeer.
In deze hyperbare zuurstofkamer gaat Myrthe meestal. Er is ook een televisie met video. Al ontelbare keren heeft Myrthe "De Teletubbies" in de recorder gehad. Als je geen televisie kijkt dan kun je om je heen kijken naar de onderwaterwereld, die gemaakt is met schilderijen en vissen die opgehangen zijn. Met een beetje fantasie maak je dus een echte duik in je onderzeeŽrtje.
Voor het eerst in de hyperbare zuurstofkamer. Je moet geen last hebben van claustrofobie. Toch wen je snel aan de krappe ruimte. Het wordt wel aardig warm binnenin. Verder hoor je een onafgebroken gesis achter je hoofd.
In de hyperbare zuurstofkamer. De koepel zorgt dat je rondom zicht hebt. Als je tenminste beter kijkt dan Myrthe op dit moment. Inmiddels kijkt Myrthe niet meer zo vaak op deze manier. Ze kan haar ogen beter focussen.
In de hyperbare zuurstofkamer. Het is hier heel gezellig met z'n tweeŽn. De hoge druk zorgt voor geen enkel probleem. Myrthe gaapt een paar keer en de druk binnen en buiten het oor is gelijk. Er is hier eigenlijk niemand, voor zover wij weten, die een oorprobleem heeft. Alle kleding die je aanhebt is van katoen om elke vorm van statische elektriciteit tegen te gaan.

In de morgen wordt door Tristan, Marijn en Justin hard gewerkt aan hun schoolwerk. Het was nogal krap op het tafeltje in het motel, dus werkte ťťn van de jongens vaak op de computer met taal- spelling- en rekenprogramma's. Door af te wisselen ging dat prima. Bovendien vinden ze dat erg leuk om te doen.

Dit "schooltje" is toch wel anders dan als je thuis bent. Gelukkig pakken ze het heel serieus op. De gymles hierna, was meestal een duik in het zwembad, bij het hotel naast ons.

Het Galt Villas Motel. In de onderste, middelste kamer, hebben we ongeveer een maand ons onderdak gehad.
Myrthe aan het begin van haar fysiotherapie. Ze wordt losgemaakt en krijgt gekleurd tape om haar handjes. Dit zorgt ervoor dat haar duim naar buiten wordt gefixeerd. Normaal zit haar duim aan de binnenkant van haar hand.
Myrthe krijgt weer therapie aan haar benen en voeten, nadat haar blaar op haar rechterhiel voldoende is genezen. Haar rechtervoet is nog wel in het verband met een sok. Uitgebreide therapie in de kooi is hier nog niet mogelijk. Hier hebben we helaas nog geen foto's van. Voor wie meer wil weten, kijk op www.therapies4kids.com .
Hier wordt Myrthe in een kreukel gelegd, tijdens de Cranio Sacral Therapie. Het zal niemand verbazen dat ze hierna vaak lekker ontspannen is.

Met behulp van neuronstimulatie gaan de armen, handen en benen vanzelf bewegen, nadat ze lichte elektronische impulsen krijgen. Hierdoor worden de zenuwbanen geactiveerd, waardoor de hersenen weer leren wat ze moeten doen. Er wordt ook gebruik gemaakt van ijs en vibratie. Myrthe vindt het alleen niet leuk als er ook elektroden op haar benen zitten. Dat kun je hier goed zien. De rest vindt ze prima.

Om de zenuwbanen van Myrthe nog meer te stimuleren krijgt ze ook acupunctuur. Ze reageert hier erg goed op. Hiervan hebben we nog geen foto.

Een bijzonder moment. Na twee maanden is Myrthe 100 keer in de hyperbare zuurstofkamer geweest. Sneller kan niet als je 12 keer per week een behandeling krijgt.
Myrthe en Henk aan tafel. Even wat drinken. Inmiddels in ons huis waar we nu wonen. Opvallend zijn de lamelramen, die je hier bij vrijwel elk huis ziet. Door ze tegen elkaar open te zetten, waait er een lekker windje door je huis. Wat in de warmte wel prettig is.
Myrthe en Corine tussen de palmbomen achter het huis. Je ziet er zoveel, dat je er niet eens meer van opkijkt.
Myrthe met Corine in het zwembad. Voor oefeningen en ontspanning. Het is goed te zien dat Myrthe het nogal fris vindt aan het begin. Dus van ontspanning is hier nog geen sprake. Later vindt ze het heerlijk en schopt ze van blijheid haar benen haast uit haar zwempak.
Copyright © 2004 - 2024 , Stichting Myrthe - Website beheerder - wb