Stichting Myrthe
 
 
Welkom -
Myrthe's Verhaal
Laatste nieuws
Het Fotoboek
Media
Amerika
Therapie
HBOT Nederland
Gastenboek
Actieblad
Nieuwsbrief
De Stichting

 

 
Therapie

Nadat Myrthe haar hersenbeschadiging had gekregen zijn we in het revalidatiecentrum terechtgekomen. Al heel snel kregen we in de gaten dat dit niet de goede manier was om Myrthe te helpen. Het leek wel of er werd geprobeerd om de wereld aan te passen aan het probleem van Myrthe i.p.v. dat Myrthe werd geholpen om haar probleem te overwinnen. Als je als ergotherapeut er 6 weken over doet om de buggy aan te passen met één schuimrubberrandje en zegt dat Myrthe maar in een kommetje rijst moet graaien, terwijl haar handen door spierspanning nog nauwelijks te gebruiken waren, dan ben je niet goed bezig. Verder werd ons sterk het gevoel gegeven dat wij ons er maar bij moesten neerleggen.

  We zijn zelf op zoek gegaan naar een fysiotherapeut, ergotherapeut en logopediste. Verder was er hulp vanuit Bartiméus, het blindeninstituut

uit Zeist. Via onze fysiotherapeute zijn wij bij een Engelse neuro-sensorische therapie gekomen.

Via de stichting Brain-train in Nederland werd georganiseerd dat therapeuten van het Alison-center (www.btinternet.com/~brain.net) ons konden helpen. Eerst in Nederland, later ook in Engeland.

De therapie is erop gebaseerd dat je als ouders zelf, eventueel met vrijwilligers, technieken leert die tot doel hebben om de slapende hersencellen te laten ontwaken en ze een functie te geven. Zo kunnen deze cellen taken overnemen van de beschadigde hersencellen, waardoor herstel weer mogelijk is. Door elke dag oefeningen te doen volgens een vast schema, kan Myrthe met behulp van haar opnieuw geactiveerde hersencellen weer dingen die ze hiervoor niet kon. Tevens worden de reflexen doorbroken, die je krijgt als je een hersenbeschadiging hebt. Dit zijn overlevings- en babyreflexen, die bij een normaal kind verdwijnen.

Per dag zijn wij hier 5 uur mee bezig. In het weekend iets korter. Het is dan ook goed om te zien dat Myrthe veranderd is van een ongelukkig, huilend meisje in een blij en  

vrolijk meisje. Ze kan inmiddels wat woordjes zeggen en de communicatie gaat dan ook steeds beter. Vooral omdat ze steeds meer begrijpt. Ze kan zich veel meer ontspannen, omdat een aantal reflexen worden overwonnen. Ze kan ook beter zien. Eén van de belangrijkste veranderingen is het verdwijnen van haar epilepsie zonder medicijnen. Dit is een voorwaarde om de rest van de therapie beter te doen aanslaan. De vorderingen zijn mooi, maar het gaat allemaal erg langzaam.

Nu is er een unieke kans voor Myrthe om met behulp van HYPERBARE ZUURSTOFTHERAPIE het herstel te versnellen met een grote kans op een normaal leven. Deze therapie sluit goed aan bij wat we nu al doen met Myrthe. Voor een uitleg over de werking van de therapie klik op de link hierboven.

Hoewel er meerdere HBOT (Hyperbaric Oxygen Therapy ) centra zijn, waaronder ook in Europa, hebben we gekozen voor een HBOT centrum in Florida ( www.oceanhbo.com ) . Dit centrum is gespecialiseerd in met name neurologische aandoeningen, terwijl veel van deze centra alleen MS patiënten helpen.

Myrthe is met haar 4 jaar nog jong, waardoor er een grotere kans op herstel is. We hopen dan ook dat zij net zo mag vooruitgaan als de fantastische voorbeelden die we hebben gezien.

De kosten om de volledige behandeling te laten plaatsvinden zijn ongeveer € 150.000,00 . Dat is veel geld. Waarom is het zo duur? Elke behandeling in een HBO tank is € 200,00 . Hiervan zijn er naar verwachting 200 nodig. Daarnaast is een aangepaste therapie nodig van fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en eventuele acupunctuur. De kosten daarvan zijn vaak nog hoger en worden niet vergoed. Omdat je er 6 maanden of langer bent moeten ook de kosten van het verblijf meegerekend worden. De stichting vergoed alleen de kosten van Myrthe en haar begeleider (haar moeder).
In het gunstigste geval duurt het korter dan een half jaar en zijn er minder behandelingen nodig. Er blijft dan meer geld over om andere kinderen te helpen.
De stichting streeft ernaar om de kosten te beperken als daar mogelijkheden voor zijn. Zoals het zoeken naar huisvesting via relaties en een gesponsorde vliegreis.
Dit alles met in gedachte dat het niet ten koste mag gaan van de kwaliteit.
Copyright © 2004 - 2024 , Stichting Myrthe - Website beheerder - wb